Počinje Mostar Open 2009
Prilika za bh tenisere

Mostar domaćin Futuresa

Počinje Mostar Open 2009

M. Maksimović

Na terenima teniskog kluba Mostar u periodu od 21. do 28.septembra igra se teniski ITF turnir
"HT ERONET Mostar Futures Open F5 2009". Nagradni fond turnira je 15.000 dolara, a pobjedniku uz 18 bodova pripada i novčana nagrada u iznosu od 1950 dolara za pobjednika u singlu.

Kvalifikacije se igraju tri dana, petak, subota, nedelja, dok glavni dio turnira starta u utorak.
Prvi nositelj je Austrijanac Andreas Haider Maurer trenutačno 182 drugi igrač svijeta, koji je ove sezone do ostvario 31 pobjedu uz 11 poraza.Pored Maurera tu su Valery Rudnev,Bastian Knitel,Karim Maamoun iz Egipta, a tu je i prošlogodišnji pobjednik Nijemac Marc Sieber. U glavnom dijelu 18 igrača je izborilo nastup, dva igrača su tu sa posebnim statusom, četiri  igrača će dobiti pozivnice, dok će u turnir nakon kvalifikacija uči i osam kvalifikanata.

Ono što je važno za nas jeste činjenica da će na turniru nastupiti Eldon Šetkić, Ismar Gorčić, Tomislav Brkić iz Ljubuškog, zatim su tu talentovani juniori Damir Džumhur i Mirza Bašić, koji će imati priliku osvojiti eventualno koji ATP bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.