Počinje završni obračun

Osmorica u Londonu

Počinje završni obračun

M. Maksimović

Teniska sezona ulazi u završnicu, za tenisere slijedi ono najvažnije završni turnir osam najboljih. Osam najboljih u ovom trenutku bez Rafaela Nadala koji je već duže vremena povrijeđen.Zato je tu Janko Tipsarević koji je izborio London kao devetoplasirani sa ATP rang liste.

već četvrtu godinu završni turnir gledamo u Londonu i uživamo.Federer je slavio dva puta do sada, Davydenko jednom.Gledajući ukupno, Federer ima šest naslova i jedno finale, na drugom mjestu su Ivan Lendl i Pete Sampras.Obojica imaju po pet titula, Lendl je još dodao četiri finala, Sampras je samo jedno izgubio i to 1993.godine.Nastase je slavio četiri puta, Becker i McEnroe po tri.

 

Do 2008.godine finalni mečevi su se igrali na tri dobivena seta, dok su domaćini završnih turnira kroz istoriju do sada bili Tokyo, Paris, Barcelona, Boston Melbourne, Stockholm, New York, Frankfurt, Hannover, Lisabon, Sydney, Shanghai, Houston.Do 1989.godine turnir je nosio naziv Masters Grand Prix, nakon toga ATP Tour World Championships, pa Masters Cup, odnosno ATP World Tour Finals.

 

Ove godine u grupi A će igrati Andy Murray, Tomas Berdych, Novak Đoković i Jo-Wilfried Tsonga.

U drugoj su Roger Federer, David Ferrer, Juan Martin Del Potro o Janko Tipsarević.U odnosu na prošlu godinu nema Nadala i Mardyja Fisha, dok je Tipsarević također igrao ali je ušao kao zamjena za Murraya koji je odustao nakon prvog kola.

 

Na otvaranju turnira, igraju Andy Murray i Tomas Berdych, u dnevnom terminu, dok je večernji rezervisan za Đokovića i Tsongu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.