Počinje završni turnir u Istanbulu
Osam najboljih teniserki na jednom mjestu

Po prvi put u Turskoj

Počinje završni turnir u Istanbulu

M. Maksimović

Nakon Boca Ratona, Los Angelesa, New Yorka, Oaklanda, Munchena, Madrida i Dohe, završni WTA Tour Championships će se igrati po prvi put u Istanbulu. Dvorana Sinan Erdem Dome će naredne tri godine biti domaćin ovog turnira na kojem učestvuje osam najboljih po rankingu.

Direktor turnira je Markus Guenthardt, a nagradni fond je 4,900,000.dolara. Pobjednici u singlu pripada 1,750,000, finalistici 890,000 dolara. U Crvenoj grupi će tako igrati Caroline Wozniacki,Petra Kvitova, Vera Zvonareva i Agnieszka Radwanska.

U prevodu, tu su prva, treća, šesta i osma teniserka za najanovije WTA rang liste. U Bijeloj grupi su Marija Sharapova, Victoria Azarenka, Na Li i Samantha Stosur. Sharapova je druga na svijetu, Azarenka četvrta, Na Li peta, Australka Stosur sedam.

Prvi meč na turniru igraju Petra Kvitova i Vera Zvonareva, a nakon njih će na teren Caroline Wozniacki i Agnieszka Radwanska, odnosno Marija Sharapova i Samantha Stosur.

Od svih teniserki koje su tu u Istanbulu, samo je Marija Sharapova već ranije osvajala ovaj turnir i to 2004.godine. Martina Navratilova je rekorderka sa osam naslova, Graf je pet puta bila najbolja, Chris Evert četiri puta, dok je Monica Seles slavila tri puta zaredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.