Podcijenjeni Gulbis izbacio Džumhura i Zvereva, pa umalo i Nishikorija

Sjajan turnir za Latvijca

Podcijenjeni Gulbis izbacio Džumhura i Zvereva, pa umalo i Nishikorija

Latvijski teniser Ernest Gulbis odigrao je sjajan Wimbledon i zamalo se plasirao čak u četvrtfinale. Ipak, na tom putu mu je danas stao Japanc Kei Nishikori koji je slavio sa 3:1 u setovima.

Gulbis, koji je pred početak Wimbledona bio 138. teniser svijeta, izbacio je u drugom kolu favorizovanog Damira Džumhura, da bi u narednoj fazi šokirao teniski svijet izbacivši čak i Alexandera Zvereva. Oba meča je dobio sa 3:2.

Danas je također igrao sjajno protiv Nishikorija kojem je uzeo prvi set sa 6:4, a na samom startu drugog je imao brejk loptu. Ipak, Nishikori se izvukao i set je otišao u taj brejk gdje je Japanac slavio sa 7:5.

U trećem setu je viđen sličan scenario, samo što smo ovog puta vidjeli daleko veću borbu u trinaestom gemu. Obojica su bila veoma nesigurna na svoj servis, pa smo čak vidjeli 15 mini brejkova, od čega devet uzastopnih što je vjerovatno nezapamćeno u muškom tenisu. Na kraju se bolje snašao Nishikori koji je slavio 12:10. To se ispostavilo kao presudno u ovom meču pošto je Japanac četvrti set dobio sa laganih 6:1 i plasirao se u četvrtfinale. On će tamo igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković-Karen Khachanov koji počinje nešto kasnije.

Osim Nishikorija dalje su za sada prošli Miloš Raonić koji je slavio protiv Amerikanca McDonalda sa 3:1, dok je Isner neočekivano lako slavio protiv Grka Tsitsipasa sa 3:0. Trenutno su na terenu Nadal, Del Potro i Kevin Anderson, a nešto kasnije će na teren i Đoković.

Top Komentari

SEIKO
A šta to Đumur ko naki teniser.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije