Ponovo kralj Rima: Nadal demolirao Federera u finalu

Nadal bolji od Federera

Ponovo kralj Rima: Nadal demolirao Federera u finalu

Midhat Šljivak

Španski teniser, Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Rimu nakon što je u današnjem finalu demolirao velikog rivala Rogera Federera sa 2:0 po setovima 6:1, 6:3.

U prva dva gema teniseri su održali svoj servis, ali je potom Nadal zaigrao žestoko. Osvojio je sve gemove do kraja seta, te je uz tri breaka došao do laganog osvajanja prvog seta sa 6:1, te vodstva od 1:0.

Dominacija Nadala se nastavila i u drugom setu. Došao je odmah do vodstva od 3:0, a Federer nije imao odgovor na sjajnu igri Nadala.

Došao je Rafa do vodstva od 5:1 i servisa za pobjedu, ali je onda Fedex došao do breaka bez izgubljenog poena i smanjenja vodstva na 5:2. Osvojio je potom Federer gem na svoj servis, ali je Nadal sigurnim servisom došao do šestog gema i osvajanja drugog seta sa 6:3, te osvajanja turnira u Rimu.

Ovo je bio njihov 30.međusobni susret, ujedno 20.finale čime su izjednačili rekord Ivana Lendla i Johna Mcenroea. Na zemlji, nakon današnje pobjede Nadal protiv Federera ima impresivnih 12:2. Ovo je za Nadala 56.naslov u karijeri, 24.na turnirima iz Masters serije, 41.na zemljanoj podlozi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.