Poraz Amera Delića na otvaranju

Maroko poveo

Poraz Amera Delića na otvaranju

Adnan Beganović

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine loše je otovrila duel prvog kola Druge Evroafričke zone. Naime, marokanski teniser Reda El Amrani rezultatom 3:0 po setovima savladao je našeg Amera Delića.

Amer Delić je sjajno ušao u meč. Odmah u prvom gemu pravi break, no marokanski teniser u narednom gemu uzvraća, da bi potom sigurno osvojio svoj servis i odmah još jednom breaknuo Delića. Do kraja seta Reda je još jednom napravio break, pa je sasvim zasluženo slavio rezultatom 6:2.

U drugom setu vodila se prava borba, oba tenisera čvrsto su držala svoj servis, a istog odlučen je u trinaestoj igri u kojoj se bolje snašao Marokanac.

Na samom početku trećeg seta Reda uzima servis Deliću, no u osmom gemu naš teniser uzvraća. Međutim, marokanski teniser ponovo uzima servis Deliću, te na kraju dolazi do sasvim zaslužene pobjede.

Davis cup, 1. kolo Druge Evroafričke zone
Maroko - BiH 1:0
Reda - Delić 3:0 (6:2, 7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.