Poraz prvog nositelja
Gilles Simon poražen je u prvom kolu

ATP Hamburg

Poraz prvog nositelja

Veliko iznenađenje dogodilo se u drugom kolu ATP turnira u Hamburgu koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara.

Njega je kreirao mladi Nijemac Daniel Brands, 122. igrač ATP liste, koji je bio koban za prvog nositelja Francuza Gillesa Simona.

Iako je Francuz dobro počeo, osvojivši prvi set, u naredna dva je mladi Nijemac pružio igru iznad očekivanja i na kraju je zasluženo otišao u treće kolo.

Iznenađenje se dogodilo i u meču Robreda i Navarra. Nekadašnji osvajač Mostara bio je bolji od favorizovanog sunarodnjaka koji je zatim poražen i u paru sa Marcelom Granollersom protiv Austrijanaca Jürgena Meltzera i Juliana Knowlea.

Treba kazati da su u trećem kolu Viktor Troicki, Paul-Henri Mathieu i Philipp Kohlschreiber koji su bili sigurni u duelima sa Gabashvilijem, Ribom i Staraceom.

Rezultati, 2. kolo
P.H. Mathieu (Francuska, 13) - P. Riba (Španjolska, Q), V. Troicki (Srbija, 10) - T. Gabashvili (Rusija) 3:6, 6:2, 6:4, G. Garcia-Lopez (Španjolska) - S. Wawrinka (Švicarska, 5) 6:2, 6:4, P. Cuevas (Urugvaj, Q) - J. Melzer (Austrija, 9) 7:6, 6:3, I. Navarro (Španjolska) - T. Robredo (Španjolska, 4) 7:5, 7:6, P. Kohlschreiber (Njemačka, 8) - P. Starace (Italija, Q) 6:2, 4:6, 6:4, D. Brands (Njemačka, WC) - G. Simon (Francuska, 1) 3:6, 6:4, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.