Poraz Sharapove u prvom meču
Loš nastup Sharapove

Završnica sezone u Istanbulu

Poraz Sharapove u prvom meču

M. Maksimović

Već na startu završnog WTA Championshipsa u Istanbulu, dogodilo se malo iznenađenje. U prvom meču ''Bijele grupe'' Samantha Stosur je savladala  Mariju Sharapovu 6-1, 7-5. Prvi put u međusobnim duelima.

Do sada su Samantha i Marija igrale devet puta i Ruskinja je ostvarila svih devet pobjeda, Australka je uzela tek dva seta, ali ovaj put je situacija bila drugačija na terenu. Već na početku je Stosur uzela break, povela je 2-0, sa još jednim breakom za 5-1, zaključila je prvi set.

U drugom je Sharapova zaigrala nešto bolje, imala je 3-0, ali se stosur vratila na 3-3. Na kraju je presudio break za 6-5. Stosur je imala šest break lopti, iskoristila je četiri, dok je Sharapova od sedam, jednu pretvorila u break.

U Crvenoj grupi su pobjedama krenule Petra Kvitova i Carolina Wozniacki. Kvitova nije imala previše problema protiv Vere Zvonareve, završilo je 6-2,6-4.U prvom setu je Kvitova uzela četiri gema zaredom, slično je napravila Zvonareva sredinom drugog, ali nije uspjela do kraja.

Carolina Wozniacki je imala velikih problema, ali je slavila u tri seta. U setu odluke, Woznacki je ispustila 4-2, ali je na kraju uspjela uzeti treći set za konačnih 5-7,7-2,6-4 u meču sa Poljakinjom
Agnieszkom Radwanskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.