Porazi Gasqueta, Nishikorija, Raonica

Iznenađenja u Šangaju

Porazi Gasqueta, Nishikorija, Raonica

M. Maksimović

Čak pet nositelja poraženo je u jednom danu ATP turnira u Šangaju. Najveće iznenađenje predstavljaju porazi Keia Nishokorija, Milosa Raonica, Richarda Gasqueta. 

Kei Nishikori je u Šangaj stigao sa naslovom pobjednika Tokya, ali je u drugom kolu naletio na 

neugodnog Sama Querreya. Amerikanac je u prvom setu dva puta izgubio svoj servis, koji je u nastavku meča funkcionisao odlično, pogotovo u drugom setu. U dva preostala, Nishikori je stigao do dvije break lopte, obe u trećem setu, ali je samo jednu iskoristio, pa je poaržen u tri seta 2-6,6-1,6-4.

 

Marcos Baghdatis i Milos Raonic su na terenu ostali dva sata i 40 minuta. Raonic je imao maksimalnu realizaciju break lopti (2/2), dok je Marcos imao čak 11 prilika za break, dva puta je uspio uzeti servis svom protivniku.Igrali su tri seta, sva tri u tie breaku.

 

Radek Stepanek je također bio koban po jednog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta koji je osvojio Bangkok.Za razliku od Querreya i Baghdatisa, Stepanek je slavio u dva seta, dva puta po 6-4.

 

Roger Federer je odigrao svoj prvi meč po dolasku u Šangaj. U dva seta je apsolvirao Yen-Hsun Lua.U prvom je bilo 6-3, u drugom je Roger napravio presudni break za 6-5.Andy Murray nije niti izlazio na teren, jer je njegov protivnik Florian Mayer predao prije početka. Novak Đoković je također u trećem kolu, sredio je Bugarina Dimtrova 6-3,6-2.

 

Rezultati 2.kolo:

Roger Federer (Švi,1) - Yen-Hsun Lu (Taj) 6-3,7-5

Stanislas Wawrinka (Švi,13) - Denis Istomin (Uzb) 6-4,4-6,6-4 

Radek Stepanek (Češ) - Richard Gasquet (Fra,11)6-4,6-4

Marcos Baghdatis (Cyp) - Milos Raonic (Kan,12) 7-6(4),6-7(5),7-6(3)

Sam Querrey (SAD) - Kei Nishikori (Jap,14) 2-6,6-1,6-4 

Tomas Berdych (Češ,4) - Andreas Seppi (Ita) 6-3,6-3 

Janko Tipsarević (Srb,6) - Viktor Troicki (Srb) 6-2,7-6(3) 

Tommy Haas (Nje) - Tommy Robredo (Špa) 6-3,6-3 

Feliziano Lopez (Špa) - Philipp Kohlschreiber (Nje,16) 6-3,6-4 

Novak Đoković (Srb,2) - Gregor Dimitrov (Bug ) 6-3,6-2 

Jo-Wilfried Tsonga (Fra,5) - Benoit Paire (Fra) 7-6(7),7-5 

Alexander Dolgopolov (Ukr9 - Giles Simon (Fra) 6-3,6-4 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.