Porazi Monfilsa i Gisquela
Tsonga teško sa Golubevim

ATP turnir u Marseillu

Porazi Monfilsa i Gisquela

Treći dan ATP turnira u Marseilleu donio je neočekivane poraze Gaela Monfilsa i Marca Gicquela.
Gael Monfils je sjajno servirao protiv Mathieua, ali mu ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Imao je čak 11 break prilika za oduzimanje servisa protivniku pa je to glavni razlog što je morao pognute glave napustiti teren. Mathieu je imao tri takve šanse, a iskoristio je čak dvije.

Veće iznenađenje priredio je švajcarski igrač George Bastl koji je u dva seta nadigrao Marca Gicquela.

U dva seta je bio uspješan i Jo-Wilfried Tsonga protiv Andreja Golubeva, iako je Kazahstanac propustio veliku priliku u tie-breaku prvog seta kada je na servirao kod rezultata 5:4. Tsonga se vratio, da bi u drugom sve bilo lakše.

Kada je riječ o drugom kolu, Mischa Zverev je ponovio uspjeh iz Zagreba i plasirao se u četvrtfinale. U susretu drugog kola u tri seta je bio bolji od još jednog Francuza, Arnauda Clementa.
Mihail Južni ostvario je i četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva protiv Andreasa Seppija. Rus je slavio u dva seta u susretu koji je uglavnom bio izjednačen.

Prvo kolo
Tsonga (Fra, 4) - Golubev (Kaz) 7:6(5), 6:2, Llodra (Fra) - Voest (JAR, LL) 7:6(2), 6:1, Mathieu (Fra) - Monfils (Fra, 3) 4:6, 6:4, 7:5, Bastl (Šva, LL) - Gicquel (Fra) 6:4, 6:3.
Drugo kolo
Zverev (Njemačka) - Clement (Fra) 6:4, 5:7, 6:2, Lopez (Špa, 8) - Tursunov (Rus) 7:6(4), 7:6(1), Južni (Rus) - Seppi (Italija) 7:6(2), 6:3.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.