Poslije Brkića, uspješni Šetkić i Džumhur

ITF Futures Antalija

Poslije Brkića, uspješni Šetkić i Džumhur

Odigrana su još dva meča osmine finala ITF Futures turnira u Antaliji, a bh. teniseri Aldin Šetkić i Damir Džumhur uspjeli su se plasirati u četvrtfinale. Podsjetimo, ranije ovog dana, to je pošlo za rukom i Tomislavu Brkiću.

Damir Džumhur je igrao protiv Nijemca, Moritza Baumanna, a krajnji rezultat je glasio 7-6, 6-4, u korist našeg tenisera. Prvi set je riješen nakon velike borbe u tie-breaku. Imao je Damir dva puta prednost mini-breaka, ali je Nijemac uzvraćao na pravi način. Uspio je naš teniser doći do dva uzastopna poena i prednosti od jednog seta.

Drugi set je opet otvorio sjajno mladi bh. teniser, te je poveo sa 2:0, ali je Baumann odmah uzvratio rebreakom. Ipak, Džumhur je do kraja uspio još jednom oduzeti servis protivnika i doći do vrlo važne pobjede, koja ga vodi u četvrtfinale ovog turnira.

Drugi meč je igrao Aldin Šetkić, protiv Uzbekistanca Vaje Uzakova, a naš teniser je bio ubjedljiv, pobijedivši sa 6-4, 6-1. 

Damir Džumhur će u četvrtfinalu igrati protiv Egipčanina, Mohameda Safwata, dok će Šetkić igrati sa pobjednikom iz meča Folie - Badene.

ITF Antalija:
Džumhur D. (BiH) - Baumann M. (Nje) 7-6, 6-4
Šetkić A. (BiH) .- Uzakov V. (Uzb) 6-4, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.