Posljednje finale Nestora i Zimonjića
Nestor i Zimonjić se opraštaju u Londonu

Finale parova u Londonu

Posljednje finale Nestora i Zimonjića

M. Maksimović

U sjeni pojedinačnih mečeva u Londonu se smo stigli do završnice u konkurenciji parova.Danas će u finalu igrati Daniel Nestor i Nenad Zimonjić sa jedne te Mahesh Bhupathi i Max Mirnyi sa druge strane. Mečevi u konkurenciji parova su ponudili vrlo dobar tenis, u pojedinim su bile presudne jedna ili dvije lopte.

Upravo takav je bio meč između Nestora/Zimonjića protiv braće Bryan.Meč je odlučen u super-tie breaku trećeg seta.Jedini mini break se dogodio tek u 21 poenu, kada su Nestor i Zimonjić poveli 11-10, to su poen kasnije pretvorili u finale. Nestor i Zimonjić su godinama jedan od najboljih parova na svijetu, ove godine su osvojili šest turnira, između ostalog i Roland Garros.Pored Roland Garrosa, ovaj par je dvije godine zaredom dominirao na Wimbledonu.

Mahesh Bhupathi i Max Mirny su svoje mjesto u finalu izborili preko poljske kombinacije Marcin Matkowski - Mariusz Fyrstenberg.Sa dva breaka je na kraju završilo 6-4,6-4.Bhupathi i Mirnyi su u London stigli iz Parisa gdje su osvojili jedini turnir ove godine.Njihov najveći rezultat je osvojeni Grand Slam, Us.Open prije osam godina.Još su 2003.godine igrali finale Wimbledona.Bhupathi je bio puno uspješniji sa Leanderom Paesom sa kojim je dva puta uzeo Roland Garros, jednom Wimbledon te je igrao finale Australian i US.Opena.Mirnyi ima osam Grand Slam naslova, pet ih je osvojio sa Jonasom Bjorkmanom.

Od četvorke koju ćemo danas imati na terenu, Mirnyi je igrao finale prošle godine sa Ramom,
Nestor i Zimonjić su slavili 2008.godine, Nestor je bio pobjednik 2007.godine sa Knowlesom,Mirnyi sa Bjorkmanom 2006.godine.Zimonjić je izgubio finale sa Paesom 2005.godine, dok je Bhupathi sa Paesom gubio u finalu tri puta.Nestor je sa Knowlesom također izgubio dva finala.


Rezultati polufinala:
Nestor(Kan)/Zimonjić (Srb,2) - Bryan/Bryan (USA,1) 6-3,3-6,12-10
Bhupathi (Ind)/ Mirnyi (Blr,3) - Fyrstenberg/Matkowski (Pol,6) 6-4,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.