Pospisil: Ovo je historijski trenutak za kanadski tenis

Protiv Raonica u polufinalu

Pospisil: Ovo je historijski trenutak za kanadski tenis

Edmir Škorić

Kanada će imati barem jednog predstavnika u finalu ATP turnira iz Masters serije 1000 koji se igra upravo u Kanadi, u Montrealu.

Milos Raonic i Vasek Pospisil, Kanađani, čine prvi polufinalni par jakog turnira u Montrealu. Raonic je eliminisao Ernestsa Gulbis u četvrtfinalu, dok je Pospisilu meč predao Rus Nikolay Davydenko. 

Bit će ovo prvi duel dvojice Kanađana u finalu nekog ATP turnira, a Pospisil je ranije bio uspješniji sa tri pobjede u četiri meča. 

"To će baš biti uzbudljiv meč. Dva Kanađana u polufinalu, jedan sigurno ide u finale. Ovo je historijski trenutak za tenis u Kanadi", rekao je Pospisil, dodavši:

"Očito se jako dobro poznajemo. Sigurno je da prednost ima Milos. No, vidjet ćemo kako će biti kada budemo igrali. Lijepo je zaraditi, ali ne radi se o tome. Postavljam  vlastite ciljeve. Ovo je velika sedmica za mene. Napravit ću doista veliki skok bez obzira što će biti u subotu. Uzbuđen sam, pokušat ću igrati svoj najbolji tenis i ostati priseban".

Pospisil je već osigurao 128.960 dolara, te će stekao najmanje 360 bodova, što bi ga trebalo dovsti u Top 50 igrača svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti