Potvrđeno: Serena Williams se vraća na Australian Openu
Serena u Australiji ima priliku da postane teniserka sa najviše osvojenih Grand Slamova u historiji. Trenutno ima 23 titule.

Nakon uspješnog porođaja

Potvrđeno: Serena Williams se vraća na Australian Openu

Nekada najbolja teniserka svijeta Serena Williams nastupit će na prvom Grand Slamu u 2018. godini koji se u januaru igra u Melbourneu.

Organizatori Australian Opena saopštili su da će Serena nastupiti na turniru na kojem će braniti naslov iz 2017. godine, kada je do postolja stigla u prvim mjesecima svoje trudnoće.

U međuvremenu, Serena se uspješno porodila i spremna je za povratak tenisu, a prvi nastup je zakazan za početak nove godine.

Serena Williams je do sada osvojila 23 Grand Slam titule, a na Australian Openu je trijumfovala sedam puta.

U Australiji će Serena Williams imati još jedan dodatni motiv za osvajanje turnira s obzirom da bi u tom slučaju nadmašila Margaret Court i postala teniserka sa najviše osvojenih Grand Slamova u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi