Povlači se Nalbandian

Godine i povreda ramena

Povlači se Nalbandian

Argentinski teniser 31-godišnji David Nalbandina objavio je povlačenje koje je stiglo nakon posljednje povrede ramena. David se obratio novinarima na presici u u Buenos Airesu, u trenutku kada je tek 231. igrač svijeta.

U karijeri je osvojio 11 turnira, još 13 puta je gubio u finalima. Posljednje finale je igrao u Sao Paulu 2013.godine, posljednji turnir je osvojio u Washingtonu 2010. Na Grand Slam turnirima, najbolji posao je napravio 2002.godine kada je  igrao finale Wimbledona. Pored dva puta je bio u polufinalu Roland Garrosa, te po jednom u Melbourneu i New Yorku. U najboljim danima karijere mogao pobijediti svakoga. Možda je najviše ostao upamćen po osvojenom Masters Cupu 2005. godine u Šangaju, kada je u finalu okrenuo zaostatak 2-0 u setovima Rogeru Federeru.

"Teško je saopštiti ovu vijest, ali situacija je takva. Imam problema sa ramenom i jednostavno nisam imao izbora. Kroz sve ove godine upoznao sam veliki broj prijatelja i ako mogu nešto napraviti kroz tenis u budučnosti, ja spreman to uraditi. U Argentini je tenis vrlo popularan" rekao je Nalbandian.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.