Povratak Baghdatisa
Baghdatis sanirao povredu

ATP u Los Angelesu

Povratak Baghdatisa

Da se uspješno oporavio od povrede Marcos Baghdatis pokazao je na startu ATP turnir u Los Angelesu koji se igra za nagradni fond od 700.000 dolara.

Kipranin je u meču prvog kola nadigrao Kanađanina Franka Dancevica sa 7:6 i 6:3. Dancevic je servisom pokušao doći do drugog kola, ali mu ni on nije pomogao.

Ernest Gulbis takođe je u drugom kolu. Latvijac je lagano izašao na kraj sa Yen-hsun Lu iz Tajvana.

Najzanimljiviji meč dana odigrali su John Isner i Benjamin Becker. Amerikanac je slavio, ali oba puta nakon tie-breaka. Posebno zanimljiv bio je prvi koji je završen rezultatom 10:8 i u kojem je viđeno mnogo preokreta.

Rezultati, 1. kolo
Ernests Gulbis (Lat) - Yen-hsun Lu (Tvn) 7:5, 6:2, John Isner (SAD) - Benjamin Becker (Njem/7) 7:6 (10/8), 7:6 (7/3), Carsten Ball (Aus) - Marc Gicquel (Fra) 6:2, 7:6 (8/6), Ryan Sweeting (SAD) - Taylor Dent (SAD) 6:4, 2:6, 6:3, Igor Kunicin (Rus/5) - Somdev Devvarman (Ind) 7:5, 6:2, Leonardo Mayer (Arg) - Josselin Ouanna (Fra) 6:2, 6:3, Marcos Baghdatis (Kip) - Frank Dancevic (Kan) 7:6 (7/3), 6:3, Marat Safin (Rus/8) - Robby Ginepri (SAD) 3:6, 6:3, 6:4, Sam Querrey (SAD/6) - Denis Istomin (Uzb) 6:2, 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.