Povrede, povrede... Del Potro neće igrati na Australian Openu

Nije se još oporavio

Povrede, povrede... Del Potro neće igrati na Australian Openu

Jedan od onih tenisera koji su mogli mnogo više napraviti u karijeri da ih povrede nisu omele je Argentinac Juan Martin Del Potro.

Nakon što je odigrao sjajnu 2018. godinu popularni Delpo je na Mastersu u Šangaju pao i prelomio čašicu koljena što mu i dan danas nedozvoljava povratak na teren.

Upravo zbog ovog razloga on je preko Twittera saopštio da neće igrati na ovogodišnjem Australian Openu.

"Oporavak teče dobro. Kasnije ću vam saopštiti na kojem se turniru vraćam. Moram reći da to neće biti na Australian Openu, ali sam zadovoljan napretkom", kazao je Argentinac.

Inače, on je u 2018. godini osvojio Indian Wells, igrao polufinale Roland Garrosa te finale US Opena, a godinu je završio na petoj poziciji.

Ovogodišnji Australian Open počinje 14. januara i trajat će do 27. Titutlu će braniti Roger Federer, a prvi favorit je svakako Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi