Pozivnice za Tomica i Molik
Bernard Tomic

Pozivnice za Australian Open

Pozivnice za Tomica i Molik

M. Maksimović

Organizatori prvog Grand Slam turnira sezone, Australina Opena, odlučili su kome idu pozivnice za ovaj veliki turnir. Tako će u prvom kolu Melbourna kod tenisera zaigrati Bernard Tomic, Carsten Ball i Jason Kubler, dok su kod teniserki pozivnice pripale Aliciji Molik i Oliviji Rogowskoj.

Bernard Tomic čiji su korijeni iz BiH ima 17 godina, a kao junior je bio osvajač Australian Opena 2008. odnosno US.Opena 2009.godine. Trenutačno je 284.igrač na svijetu, a u profi karijeri je za sada ostvario jednu pobjedu u Australiji, a ostat će upamčen kao najmlađi pobjednik u Melbourne svih vremena.
On je u prvom kolu Australian Opena sa 16 godina i 89 dana savladao Pottita Staracea 7-6(5), 1-6, 7-6(5) i 7-6(6). Tomica ljubitelji tenisa pamte kao igrača koji je prošle godine iznerviran suđenjem napustio meč protiv Marinka Matosevica. U ovom društvu zajedno sa Tomicem se našao Davis Cup reprezentativac Australije Carsten Ball odnosno državni prvak u konkurenciji do 18 godina Jason Kubler.

Kod teniserki, pozivnica ide Aliciji Molik koja će se tako pokušati vratiti u svijet profi tenisa, jer se prošle godine odlučila povući, a tu je Olivija Rogowska koja je protiv Dinare Safine na US.Openu ove godine imala set, 3-0 i dvije break lopte za dupli break.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije