Poznate sve polufinalistkinje

WTA Istanbul

Poznate sve polufinalistkinje

Victoria Azarenka i Petra Kvitova su još jučer obezbijedile polufinale, a danas su im se pridružile Ruskinja, Vera Zvonareva i Australka, Samantha Stosur.

Prvi meč dana su igrale Li Na i Samantha Stosur, a Australka je pobijedila rezultatom 6-1, 6-0. Stosur je bez puno muke slavila, a meč je trajao samo 1 sat i 6 minuta. Ovim rezultatom, Samantha Stosur se kvalifikovala u polufinale.

"Veoma sam sretna današnjom igrom. Prošlogodišnji prolazak u polufinale završnog turnira će mi biti od pomoći, jer sam mnogo naučila iz tog iskustva. Nadam se da će ove godine biti drugačije i da ću igrati u finalu.", izjavila je Samantha Stosur, nakon pobjede.

U drugom današnjem meču se dogodila prava drama. Agnieszka Radwanska je trebala dobiti samo jedan set protiv Petre Kvitove, da bi došla do polufinala. U prvom setu je imala sve u svojim rukama, jer je vodila sa 5-1, ali je uspjela sve prokockati i izgubila je sa 7-6 (4) taj set. U drugom setu je Kvitova lako došla do pobjede i time je srušila snove Poljakinje, o plasmanu dalje. Konačan rezultat, nakon jednog sata i 20 minuta, je glasio 7-6 (4), 6-3, u korist Kvitove.

Treći meč je obilježila jedna čudna situacija. Naime, Azarenka je prva obezbijedila polufinale, a zadnja je ostala na terenu i to punih 2 i pol sata. Izgubila je od Marion Bartoli, rezultatom 7-5, 4-6, 4-6. 

"Nisam ni trenirala na ovom terenu. Ovo je bio prvi put da igram ovdje. Sretna sam svojom predstavom i želim puno sreće Viki u nastavku turnira. Nadam se da ću slijedeće godine biti ovdje opet, ali kao teniserka u top 8.", izjava je Marion Bartoli, odmah po završetku meča.


Parovi polufinala:

Victoria Azarenka (BLR/4) - Vera Zvonareva (RUS/6)

Petra Kvitova (CZE/3) - Samantha Stosur (AUS/7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.