Poznati svi polufinalisti

ATP Basel

Poznati svi polufinalisti

Danas su odigrani mečevi četvrtfinala dvoranskog ATP turnira u Bazelu.

U prvom meču dana igrali su Kei Nishikori i Mikhail Kukushkin, a bolji je bio Japanac, slavivši sa 6-4, 5-7, 6-4. Meč je trajao 2 sata i 39 minuta, a viđeno je čak 26 break šansi. Kukushkin je napravio 6 breakova, dok je Japanac napravio jedan više.

Svjetski teniser broj 1, Srbijanac Novak Đoković, je pobijedio Kipranina, Marcosa Baghdatisa, rezultatom 2-6, 6-2, 6-3. Novak je neočekivano izgubio prvi set, ali se uspio vratiti sjajnom igrom, te je osvojio slijedeća dva. Treba istaći i da je Srbijanac imao 3 break prilike i sve 3 je iskoristio. Marcos Bagdatis je imao dosta problema sa servisom, a napravio je čak 7 duplih servis grešaka.

Švicarac, Stanislas Wawrinka, je lakše nego je očekivano savladao Nijemca, Floriana Mayera, sa 6-2, 6-2. Meč je trajao samo 1 sat i 4 minute. Švicarac je sedam puta odservirao as servis, dok njegov protivnik, inače poznat po dobrom servisu, nije uspio niti jednom. Također, Nijemac nije imao priliku da ugrozi servis protivnika.

Roger Federer je uspio, bez puno muke, savladati Amerikanca, Andya Roddicka. Zanimljivo, ovaj meč je trajao isto kao i prethodni, 1 čas i 4 minute, a Federer je slavio sa 6-3, 6-2. Andy Roddick nije uspio doći do break prilike, a ni servis ga nije služio najbolje, jer je tri puta gubio gem nakon svog servisa.

ATP Basel, polufinalni parovi:

Đoković N. (Srb) - Nishikori K. (Jpn)
Federer R. (Sui) - Wawrinka S. (Sui)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.