Poznati svi učesnici Sarajevo Opena

Poznati svi učesnici Sarajevo Opena

Ovogodišnji teniski ATP turnir Sarajevo open će biti najjači teniski turnir do sada.

Osim pomaka u organizacionom i tehničkom smislu, iz konačne liste takmičara da se naslutiti da će gledaoci imati priliku gledati vrhunski tenis. Organizatori su se pobrinuli da, na devetom po redu turniru, ugoste svjetski poznata teniska imena.

Svoje umjeće će, između ostalih, pokazati Blaž Kavčić prvi nosilac turnira koji trenutno zauzima 83. mjesto na ATP listi, zatim Grigor Dimitrov, Nicolas Mahut, Edouard Roger – Vasselin, Dmitry Tursunov, Andreas Beck i mnogi drugi koji su svoje pozicije na ATP listi obezbijedili kroz učešće na svjetskim teniskim turnirima.

Deveta godina neprekidnog održavanja teniskog turnira Sarajevo Open, govori da se radi o vrhunskom sportskom događaju. Andreas Beck je ostvario dvije pobjede upravo na ovom turniru, i to 2006. i 2008. godine, a ove godine pokušat će po treći put osvojiti turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.