Poznati teniser iskoristio pauzu da upiše Harvard: Volim školu...

Dimitrov pred novim izazovom

Poznati teniser iskoristio pauzu da upiše Harvard: Volim školu...

Bugarski teniser Grigor Dimitrov odlučio je da upiše biznis kurs na prestižnom Univerzitetu Harvard.

Dimitrov, koji ima 28 godina, već godinama je u samom vrhu svjetskog tenisa i trenutno se nalazi na 19. poziciji ATP liste.

Pored svih obaveza koje ima u svijetu tenisa on se odlučio sebi napraviti još jednu - učenje. Ipak, čini se kako mu to neće biti veliki problem jer kako sam kaže, voli školu.

"Za nekoliko sedmica započinjem ekonomski, biznis kurs na Harvardu. To je nešto što sam oduvijek želio da uradim. Volim školu, ali nisam imao prilike da je iskusim u onolikoj mjeri u kojoj bih to želio. Sada imam vremena da napravim nešto novo i drugačije", poručuje Bugarin.

Inače, on u toku pauze u teniskoj sezoni boravi u Kaliforniji. Tu se sprema i održava formu.

"Odlučio sam da ostanem na zapadnoj obali Sjedinjeni Američkih Država nakon što je objavljeno da je Indian Wells otkazan. Dani su mi poprilično isti, ali da bude iskren, dobro se osjećam. Bilo je malo adaptacija, ali mislim da je dobro opustiti se, pustiti bradu ili raditi šta god poželite. Imam mali košarkaški teren, šetam... Održavanje kondicije je ključno. Uvijek mogu da pronađem način da vježbam, čak i kod kuće. Nije lako, ali pomaže da ponešto naučite o sebi".

Teniska sezona zvanično je suspendovana do 13. jula zbog pandemije koronavirusa.

Top Komentari

MirsadM88
Pa nije to travnički univerzitet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi