Pravi potop bh. tenisera u Australiji: Ispao i Tomislav Brkić

Australian Open, kvalifikacije

Pravi potop bh. tenisera u Australiji: Ispao i Tomislav Brkić

M. Šljivak

Tomislav Brkić završio je nastup u kvalifikacijama za Australian Open. U 1. kolu poražen je od Francuza Calvina Hemeryja sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:5.

Odigrao je Brkić solidan meč, ali je u ključnim trenucima gubio svoj servis što ga je na kraju koštalo poraza.

Prvi set je izgubio sa 6:4 nakon breaka kojeg je Francuz napravio u trećem gemu, dok je u 11. gemu drugog seta ponovo poklonio poene protivniku koji je na kraju došao do pobjede i prolaza dalje.

Brkić je četvrti bh. teniser koji je u proteklih nekoliko sati doživio poraz. Ranije su nastup u kvalifikacijama Australian Opena završili Aldin Šetkić i Mirza Bašić, dok je nastup na ATP turniru u Sydneyju završio i Damir Džumhur.

Australian Open, kvalifikacije:

Hemery - Brkić 2:0 (6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi