"Pravila su takva, ali nikad nisam vidio toliki baksuzluk"
Foto - EPA

Mats Wilander o izbacivanju Đokovića

"Pravila su takva, ali nikad nisam vidio toliki baksuzluk"

Midhat Šljivak

Novak Đoković izbačen je sa US Opena.

Prvi teniser svijeta pogodio je lopticom linijskog sudiju, a organizatori su ga zbog toga diskvalifikovali.

Čuveni teniser i komentator Eurosporta Mats Wilander smatra da nije bilo namjere, ali da su pravila takva.

"Nije vidio gdje ide loptica. Nisam siguran da je odluka fer. Udario je čisto loptu koja nije skočila prije udarca. Sutkinja nije gledala. Novak nije udario jako loptu, ali pravilo je da je to diskvalifikacija", rekao je Mats Wilander i dodao je:

"Bez obzira da li si broj jedan ili 1000, pravila su takva. Novak je probao da objasni, ali morate da budete oprezni u ovakvim situacijama. Ovo je bila teška odluka, Novak nije probao da udari lopticu, ali je ju je pogodio u vrat i nije mogla da diše. Nikad nisam vidio toliki baksuzluk na terenu".

Baš je pravi baksuzluk.

Top Komentari

Quartararo20
Dajte joj respirator od maline
6 3
Goran3
Nije baksuzluk pa mogao je ubit zenu sva sreca pa je nije u nogu pogodio ne mogu da zamislim sta bi bilo
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti