Predao meč: Džumhura izbacio 321. igrač svijeta

Veliko iznenađenje u Casablanici

Predao meč: Džumhura izbacio 321. igrač svijeta

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je danas u osmini finala turnira u Casablanci.

Džumhur je prošle godine osvojio ATP turnir u Casablanci, ali je ovaj put posrnuo već u osmini finala. Naš teniser bio je prvi nositelj ovog turnira, a danas je snage odmjerio protiv italijanskog tenisera Gianluce Magera.

Mager je prije turnira u Casablanci bio na 321. mjestu ATP liste, ali je uspio danas napraviti veliko iznenađenje i s turnira izbaciti prvog nositelja.

Italijanski teniser u prvom sedu igrao je fenomenalno i nakon 40 minuta igre uspio je da povede sa 1:0 u setovima nakon što je slavio sa 6:4. U drugom setu Mager je nastavio u još žešćem tempu, a Džumhur nije mogao da naše svoj pravi ritam.

Italijanski teniser je u drugom setu vodio sa 4:0, ali je bh. teniser zbog problema sa povredom odlučio da preda meč.

ATP Casablanca, osmina finala:

Džumhur - Mager 0:1 (predano, 4:6, 0:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi