Preokret Henin, Janković ni blizu
Henin prošla i Kleybanovu

Sve je manje nositeljica

Preokret Henin, Janković ni blizu

M. Maksimović

''Čiščenje'' u ženskom dijelu ždrijeba polako je već počelo. Odigrano je šest mečeva trećeg kola,
tri nositeljice su eliminisane. Poražene su Jelena Janković, Marion Bartolli i Alisa Kleybanova, s tim što poraz Ruskinje ne predstavlja iznenađenje s obzirom da je sa druge strane mreže stajala Justin Henin.

Upravo je meč u Hisense Areni bio jedan od najzanimljivijih u ženskoj konkurenciji noćas. Kleybanova je dobila prvi set 6-3, jedan break je bio dovoljan. Ruskinja je krenula u drugom setu krenula breakom, vrlo brzo je povela 3-1, ali je tu i stala. U šestom gemu drugog Henin je vratila svoj servis, u desetom je napravila break za 1-1 u setovima. U trećem je Henin povela 3-0 i kraj je bio blizu.

Alona Bondarenko je u dva seta razbila Jelenu Janković u vrlo čudnom meču. Bondarenko je povela 2-0, Jankvoić se vratila na 2-2, pa je onda opet Ukrajinka nanizala četiri gema zaredom. U drugom je Bondarenko otišla na 4-1, Jelena je došla na 4-3, pa je Alona sa dva gema u nizu zaokružila priču. U dva seta je Jelena Janković napravila 40 neforsiranih pogrešaka.

Marion Bartoli je dobila prvi set 7-5, Kineskinji Jie Zheng, ali je do kraja uhvatila tri gema, u trećem setu je ostala na nuli. od ostalih nositeljica, najmanje posla je imala Dinara Safina, koja je sa 6-1, 6-2 ispratila Britanku Elenu Baltachu. Još jedna Ruskinja je u osmini finala. Maria Kirilenko je u dva seta prošla Robertu Vinci.
Rezultati 3.kolo:
Dinara Safina  (Rus,2) -  Elena Baltacha (VB) 6-1,6-2
Justin Henin (Bel) - Alisa Kleybanova (Rus,27) 3-6,6-4,6-2
Alona Bondarenko (Ukr,31) - Jelena Janković (Srb,8) 6-2,6-3
Yanina Wickmayer (Bel) - Sara Errani 6-1,6-7(4),6-3
Jie Zheng (Kin) - Marion Bartoli (Fra,11) 5-7,6-3,6-0
Maria Kirilenko (RUs) - Roberta Vinci (Ita) 7-5,7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije