Priznanje Nadalu i Jankovićevoj
Nadal proslavlja osvajanje Roland Garrosa

ITF nagradio najbolje

Priznanje Nadalu i Jankovićevoj

Španac Rafael Nadal i Srbijanka Jelena Janković proglašeni su za najbolje tenisere u 2008. godini od strane svjetske organizacije ITF.
Nadal je prvi Španac od 1994. godine kojem je pošlo za rukon da osvoji ovo laskavo priznanje. Tačno prije 14 godina najbolja je bila Arantxa Sanchez-Vicario.
”Bila je ovo nevjerovatna godina. Zaista je fenomenalno šta se sve dešavalo. Završio sam kao broj jedan i osvojio sam zlato u Pekingu što je moje najveće ostvarenje u karijeri. Presretan sam i zbog svoje selekcije koja je u finalu Davis cupa nadigrala Argentinu”, istakao je Nadal.

Jankovićeva je prva igračica iz Srbije koja je na kraju godine na liderskoj poziciji. Iako je tokom sezone Ana Ivanović bila u vodstvu popularna Joe je godinu okončala na No. 1.
”Veoma sam ponosna što sa prva teniserka svijeta. Radila sam veoma naporno cele godine i to mi se vratilo. Presretna sam i što sam svoju zemlju dostojno predstavljala na turnirima i Pekingu”, naglasila je Jankovićeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.