Propustili ste duel Bašića i Džumhura? Ovako je to izgledalo

Spektakl u Moskvi

Propustili ste duel Bašića i Džumhura? Ovako je to izgledalo

E. Škorić

Bh. teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić odigrali su sjajan meč u polufinalu ATP turnira u Moskvi, a pobjedu je odnio bolje rangirani na listi.

Džumhur je sa 6:0, 7:6 savladao svog sunarodnjaka i ovaj meč je bio naizgled 'kratak'. Iako su igrali samo dva seta, djelovalo je kao da se meč igrao barem za tri ili čak četiri seta.

U prvom Bašić očajan, bez ijednog gema, no drugi je bio prepun uzbuđenja i malo je nedostajalo da Bašić odvede meč i u treći set.

Ipak, Damir je na kraju zasluženo slavio i on sada čeka Mannarina ili Berankisa u novom ATP finalu. Prethodno je već slavio u Rusiji, u St. Petersburug, pa ima priliku za drugu titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti