Prošle Dementijeva i Serena Williams
Elena Dementijeva

Kod teniserki uglavnom prema očekivanju

Prošle Dementijeva i Serena Williams

M. Maksimović

Teniserke su na Australian Openu odigrale osam mečeva trećeg kola i sve je uglavnom proteklo prema očekivanju.

Druga nositeljica Serena Williams je za razliku od sestre Venus bila sigurna protiv Kineskinje Shuai Peng u dva seta 6-1, 6-4. Prvi set je trajao tek 31 minutu, Serena je tri puta oduzela servis svojoj protivnici. U drugom je Kineskinja bila ipak nešto ozbiljniji protivnik, povela je 3:1 ali to je bilo premalo. Serena je zabila 10 aseva, Peng je osvojila tek šest poena nakon drugog servisa.

Elena Dementijeva je u odličnoj formi stigla na Australian Open, za sada je tu izborila je četvrto kolo. protiv Samanthe Strosur nije išlo glatko, na terenu je Dementijeva ostala sat i 41 minutu. Prvi set je trajao 58 minuta, vidjeli smo po dva breaka sa obe strane, a na kraju je u tie breaku bila uspješnija Dementijeva 8-6. Drugi set je bio kraći 15 minuta, a Ruskinja je čak četiri puta oduzimala servis svojoj protivnici. Stosur se tri puta vratila, ali ne i četvrti. Na kraju je Dementijeva nakon 7-6 (6), 6-4 izborila osminu finala.

Istim rezultatom je završen meč između Svetlane Kuznatsove i Alone Bondarenko. Ruskinja je krenula odlično, povela je 3:0, ali se starija sestra Bondarenko uspjela vratiti do tie breaka. U 13-tom gemiu je imala dvije vezane set lopte koje nije iskoristila što je iskusna Kuznetsova znala kazniti. Nakon što je uzela prvi set, Kuznetsova je krenula odlično u nastavku, povela je 5:2, stigle su i prve meč lopte koje ne koristi. Ukrajinka je uzela dva gema zaredom, vratila se u meč, ali ne do kraja. U desetom gemu Kuznetsova stiže do pobjede 7-6 (7), 6-4.

Rezultati 3. kola:

Dominika Cibulkova (Slk,18) - Virginie Razzano (Fra) 7-5, 7-5
Svetlana Kuznetsova (Rus,8) - Alona Bondarenko (Ukr,31) 7-6 (7), 6-4
Zheng Jie (Kin,22) - Katerina Bondarenko (Ukr) 6-2, 6-2
Victoria Azarenka (Blr,13) - Amelie Mauresmo (Fra,20) 6-4, 6-2
Serena Williams (SAD,2) - Peng Shuai (Kin) 6-1, 6-4
Carla Suarez Navarro (Špa) - Maria Jose Martinez Sanchez (Špa) 6-1, 6-4
Anabel Medina Garrigues (Špa,21) - Flavia Pennetta (Ita,12) 6-4, 6-1
Elen Dementieva (Rus,4) - Samantha Strosur (Aus)

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti