Prošle sve nositeljice
Prva nositeljica plasirala se u četvrtfinale: Caroline Wozniacki

WTA turnir u Memphisu

Prošle sve nositeljice

Osmina finala WTA turnira koji se za nagradni fond od 220.000 dolara igra u američkom gradu Mempfisu protekla je bez iznenađenja. To znači da su sve nositeljice prošle u četvrtfinale i da će završnica proteći u veoma neizvjesnim duelima.

Prva nositeljica Caroline Wozniacki je nadigrala Severinu Bremond sa 6:1 i 7:6, ali se lako moglo dogoditi da meč ode u treći set.

Imala je Francuskinja i ranije priliku uzeti drugi set s obzirom da je dva puta oduzimala servis Wozniacki, ali se Dankinja vraćala.
Lucie Šafarova je protiv Vanie King takođe odigrala jedan tie-break. Za razliku od prve nositeljice, Čehinja i Amerikanka već u prvom setu morale su u 13-toj igri odlučivati o pobjedniku. Kada je “slomila” King sa 7:1 u nastavku je sve bilo lakše.

Memphis, osmina finala
Šafarova (Češka) - King (SAD) 7:6(1), 6:3, Lisicki (Njemačka) - Foretz (Francuska) 6:2, 6:4, Parmentier (Francuska, 8) - Scheepers (JAR, q) 6:4, 6:1, Keothavong (VB, 4) - Larcherde Brito (Portugal, wc) 7:6(2), 6:4, Wozniacki (Danska, 1) - Bremond (Francuska) 6:1, 7:6(1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije