Protiv Danske u Hillerodu
Davis Cup reprezentacija BiH

Poznato mjesto odigravanja meča

Protiv Danske u Hillerodu

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH, igrat će meč trećeg kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa protiv Danske u gradu Hillerodu. Meč, koji je na rasporedu od 16. do 18. septembra, igra se u dvorani Hillerod Tennis kluba, na tvrdoj podlozi, sličnoj onoj na kojoj se igrao meč u Tuzli.

Danci su ove godine u II grupi ostvarili dvije pobjede kao domaćini, prvu protiv Monaca 3:2, drugu protiv Latvije. Protiv Monaca su meč igrali u Koldingu na brzoj podlozi u dvorani, dok su protiv Latvije igrali na otvorenom.

Domaćin ovog meča je bio Frederiksberg, igralo se na zemljanoj podlozi, a treći odlučujući bod je osvojio Martin Pedersen.

Naša selekcija je prvi meč igrala protiv Maroka na zemljanoj podlozi, dok je Estoniju savladala na brzoj podlozi u Mejdanu.Ove dvije selekcije su se sastale već jednom u Davis Cupu, 2005. godine u okviru turnira III grupe koji se igrao u Kairu Danska je slavila 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.