Protiv Estonije na zemlji u dvorani
Ostalo je još izabrati dvoranu

Protiv Estonije na zemlji u dvorani

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH od 8.do 10.jula ove godine igra meč drugog kola II grupe Euro-afričke zone, protivnik je Estonija. Nakon četiri gostujuća meča, po prvi put smo domaćini, jednog rekli bi smo pravog, ozbiljnog.

Želja tenisera, čelnika saveza je da stvori prava atmosfera kakva obično vlada u mečevima Davis Cupa. S obzirom da se meč igra u ljetnom periodu idealna solucija bi bila na zemljanoj podlozi, na otvorenom, na stadionu, ali takvih centara u BiH nema.Do 23.marta Teniski savez BiH mora poslati u sjedište ITF-a, mjesto odigravanja i podlogu.

''Po pravilu Davis Cupa kada se igra drugo kolo, potrebno je da ITF-u pošaljete podlogu i mjesto odigravanja meča, deset dana po završetku predhodnog, ali s obzirom da mi prvi put organizujemo jedan ovakav meč, za nas je krajnji datum prolongiran do 23.marta kada ćemo poslati gdje igramo protiv Estonije i na kojoj podlozi. Razgovarali smo sa igračima, selektorom i odlučili smo da Estoniju ugostimo u dvorani i to na zemljanoj podlozi. U ovakvim situacijama se gleda prvo želja naših igrača, pa onda rezultati i igre protivnika na toj podlozi i mislimo da u ovoj situaciji protiv jednog protivnika kao što je Estonija, zemljana podloga predstavlja pravi izbor. Još je ostalo da se odlučimo za dvoranu odnosno grad u kojem ćemo igrati meč'' kaže direktor TS BiH Zlatko Šoše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.