Prvi poraz Azarenke u 2012. godini

Prvi poraz Azarenke u 2012. godini

O. Lekić

Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka nakon 26 pobjeda doživjela je prvi poraz u ovoj godini. U četvrtfinalu turnira u Key Biscaynu uspjela ju je savladati Francuskinja Marion Bartoli s 6:3 in 6:3.

Dvadesetdvogodišnja Bjeloruskinja prije današnjeg poraza slavila je na četiri turnira. Podizala je pobjednički pehar u Melbourneu,   Sydneyju, Dohi i Indian Wellsu, prenose agencije.

Azarenka je u ovoj sezoni sezoni dobila 26 mečeva, što je nabolji početak sezone u ženskoj konkurenciji od 1997. godine, kada je Švicarka Martina Hingis slavila na uvodnih 37 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.