Prvo kolo garantuje uzbuđenja
Roger na presici

Nekoliko mečeva privlači posebnu pažnju

Prvo kolo garantuje uzbuđenja

M. Maksimović

Već duže vremena prvo kolo Svjetske grupe Davis Cupa nije ponudilo toliko zanimljivih mečeva.U centru pažnje će biti susret koji se igra u Forumu u Freiburgua tamo Švicarska dočekuje SAD.Federer i Wawrinka sa jedne, Fish, Isner, Harrison i Mike Bryan sa druge. Nema Boba Bryana, nema Roddicka, a igra na zemlji.

Na zemlji se igra u Bambergu. Tamo se sastaju Njemačka i Argentina. Možda čudan izbor podloge, jer Argentina je svoje najbolje rezultate pravila na zemlji, ali tako su odlučili Kuhnen i igrači. Boje Njemačke brane Mayer, Petzschner, veteran Haas, tu je i Steebe. Argentina je bez Del Potra, tu je Nalbandian, Monaco, iskusni Chela, solidni Schwank.

Neizvjesno bi mogli biti i u Vancouveru. Kanada ne igra često u Svjetskoj grupi a sada imaju opasnog Raonica, odličnog za igru parova Nestora. Francuzi idu sa jakom postavom, Monfils, parove igraju Benneteau i Llodra.

I Japan je u ovom društvu, sa Nishikorijem koji je u vrlo dobroj formi. Svakako nije bez izgleda protiv Hrvatske. Dodig se muči na početku sezone, Karlović nije loš, ali su problem parovi. Uz Nishikorija, singl igra Soeda. Rusi dolaze na noge Austrijancima. Melzer  je najveći adut domćina i solidan par Marach - Peya. Bogomolov i Kunitsyn će igrati prvog dana singlove za Rusiju.

Branitelj naslova Španija ide sa novom postavom koju predvode Alamgro i Ferrero. Naravno, igra se na zemlji, Kukushkin i Golubev nisu za odbaciti, ali teško na zemlji mogu nešto. Srbija je bez Đokovića, ali on ovoj reprezentaciji nije niti potreban na startu takmičenja protiv selekcije čiji je najbolji igrač Michael Ryderstedt, trenutačno 348. igrač na svijetu. To je Švedska koja možda nikada u svojoj istoriji nije izgledala slabije, ali je još uvijek u Svjetskoj grupi. U Ostravi u Berdych i Stepanek favoriti protiv Italije sa Seppijem i Staraceom.

Parovi 1.kola:
Japan - Hrvatska
Španija - Kazahstan
Češka - Italija
Njemačka - Argentina
Švicarska - SAD
Srbija - Švedska
Kanada - Francuska
Austrija - Rusija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti