Prvo pobjeda bh. stonotenisera

SP u Dortmundu

Prvo pobjeda bh. stonotenisera

Muška stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Dortmundu.

U susretu 3. kola F-grupe Druge divizije bh. stonoteiseri večeras su pobijedili selekciju Škotske sa 3:1.

 

Dvije pobjede za bh. tim izborio je Admir Duranspahić, jednu Adnan Šehić, dok je jedini poraz zabilježio Remhad Hasanović.  

 

Rezultati: 

BiH - Škotska 3:1 

Remhad Hasanović - Gavin Rumgay 0:3 

Admir Duranspahić - Craig Howieson 3:0 

Adnan Šehić - Sean Doherty 3:1 

Admir Duranspahić - Gavin Rumgay 3:2

 

U 1. i 2. kolu stonoteniseri BiH poraženi su od Irana i Brazila sa po 0:3.

 

Izabranici selektora Vladimira Ivaneka u 4. kolu u utorak se sastaju sa Holandijom (10.00 sati), dok će u 5. kolu u srijedu igrati sa Italijom (19.00). 

 

Naša ženska selekcija, koja se takmimiči u Trećoj diviziji (L-grupa) zabilježila je sve tri pobjede, nad Azerbejdžanom sa 3:2, te Latvijom i Makaom sa po 3:0. 

 

Bh. stonoteniserke će u 4. kolu, u utorak, igrati sa Kazahstanom (10.00 sati), dok se u srijedu sastaju s Gvatemalom (16.00). 

       

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.