Prvo veliko iznenađenje na ovogodišnjem Wimbledonu
Foto: EPA

Ispao Stan Wawrinka

Prvo veliko iznenađenje na ovogodišnjem Wimbledonu

Ruski teniser Daniil Medvedev napravio je najveće iznenađenje prvog dana Wimbledona savladavši Stana Wawrinku rezultatom 3:1.

Peti nosilac turnira i treći igrač na ATP listi je tako spakovao kofere već nakon 1. kola, ali ovo za njega nije ništa novo jer je u prošlosti već znao ispasti na startu Wimbledona.

Medvedev je u prvom setu slavio sa 6:4 i tako poveo sa 1:0, da bi Wawrinka u drugom setu zaigrao bolje i rezultatom 6:3 stigao do poravnanja.

U trećem setu je Medvedev trijumfovao sa 6:4, da bi u posljednjem bio posebno dominantan i rezultatom 6:1 stigao do velike pobjede, najveće u svojoj karijeri.

Mladi Medvedev (21), koji na ATP listi zauzima 49. poziciju, će u 2. kolu Wimbledona igrati protiv boljeg iz duela Haas - Bemelmans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi