"Becker će više profitirati od saradnje sa Đokovićem"

Nikola Pilić o saradnji Beckera i Đokovića

"Becker će više profitirati od saradnje sa Đokovićem"

Teniska sezona još uvijek nije počela, pa je u nedostatku vijesti sa teniskih terena vijest broj jedan odluka Novaka Đokovića da za novog trenera postavi legendarnog njemačkog tenisera Borisa Beckera. 

Nakon prestanka igračke karijere Becker je medijski prostor punio uglavnom vijestima vezanim za show biznis, dok je tenis bio u drugom planu. Koliko će Becker, koji je bio veliki igrač, pomoći u daljem napredovanju Novaka Đokovića vidjet ćemo vrlo brzo. 

Jedno od najcijenjenijih imena u svijetu tenisa Nikola Pilić je poželio sreću i Beckeru i Đokoviću, ali je istakao kako nije siguran da može prognozirati u kojem smjeru će ići njihova saradnja. 

"Nije potrebno dovoditi u pitanje Borisovo teniskog znanje i pored toga što do sada nije bio trener. Odlično poznaje igru, lukav je...Radi se o njegovom načinu života. Do sada su svi radili za njega, on je bio u fokusu, megazvijezda. Ovog puta će on za nekoga raditi. Ne za bilo koga, nego drugog tenisera svijeta".

"Naravno, Becker će i dalje biti u fokusu, posebno van svoje zemlje. U svijetu je popularniji nego u Njemačkoj. Mora biti svjestan šta se od njega očekuje. Biti trener zahtijeva rad od 14 časova. Ako odluči da se ozbiljno posveti poslu možemo očekivati dobru saradnju i rezultate", rekao je Pilić u intervjuu za Sportal.rs.

"Novak igra perfektno. Možda bi mogao da mu pomogne kod volej igre. Takođe, ne zaboravimo da su dva čovjeka pametnija od jednog, ako ćemo da filozofiramo. Mada, možda se radi i o trendu. Ivan Lendl trenira Andyja Murraya, čini se da će Stefan Edberg uskoro biti dio tima Rogera Federera. Takođe, Novak se možda umorio od Vajde, jer dugo sarađuju", kaže Nikola Pilić.

Pilić je istakao kako bi Becker iz ove saradnje mogao više profitirati od Đokovića, ali da će i Đoković biti u prednosti jer će biti oslobođen medijskog pritiska s obzirom da je Becker velika zvijezda i da će velika pažnja biti usmjerana ka njemu. 

"Boris će sigurno biti pod većim pritiskom. Đoković se već dokazao kao teniser, on je jedan od najboljih na svijetu, ušao je u istoriju igre. I Becker je, ali kao igrač. Tek mu predstoji dokazivanje kao treneru. On više može da profitira od saradnje sa Đokovićem, to je sigurno".

Novak Đoković je u prethodnom periodu radio s dvojicom trenera Martinom Toddom i Marianom Vajdom, ali ta saradnja nije završila najbolje. Pilić ističe da je jako teško raditi s dva trenera. 

"Saradnja sa dvojicom trenera teško može da uspije. Ali, nezahvalno je trenutno bilo šta prognozirati. Bolje da sačekamo. Oni su mi prijatelji. Novak je "moj" teniser, odlično poznajem i Beckera, 11 godina nismo izgubili u Njemačkoj. Mogu samo da im poželim sjajnu saradnu, jer niko ne bi bio srećniji od mene da zajednu uspiju", rekao  je Pilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.