"Dodig se ne predaje tako lako, igra se u teškim uslovima"

Smith, kapiten Davis Cup reprezentacije Velike Britanije

"Dodig se ne predaje tako lako, igra se u teškim uslovima"

Damir Džumhur je izborio plasman u treće kolo Australian Opena, gdje ga čeka Tomaš Berdych najbolji teniser iz Češke republike. 

Džumhur je u drugom kolu AO prošao Ivana Dodiga koji je u četvrtom setu predao meč. Velike vrućine u kombinaciji sa povredom leđa uzele su danak. Britanski Telegraph danas je posebnu pažnju posvetio hrvatskom teniseru. 

Telegraph navodi kako je Dodig itekako čvrst teniser, te je upravo to dokaz da su uslovi i vrućine na AO izuzetno opasne za sve tenisere. Napominju Britanci kako je Dodig imao trnovit put u svojoj karijeri. 

"Dodig teško može biti obilježen kao mekan igrač. On je čovjek koji je spavao pod mostovima, na željezničkim stanicama i u svom autu, na putu ka tome što je postao danas," navodi Telegraph. 

Kapiten britanske Davis Cup reprezentacije, Leon Smith istakao je kako je Dodig izuzetno čvrst teniser i da su uslovi na AO itekako opasni za tenisere. 

"Kada neko poput Dodiga, koji je izuzetno čvrst teniser odustane, onda znate da je jako vruće na terenu. Mislim da je situacija na granici, ali direktor turnira Craig Tiley je u kontaktu sa igračima i mislim da će uvažiti sve što kažu. To nisu lagane odluke, ali mislim da će donijeti one prave," rekao je Smith. 

Džumhur je ipak uspio izdržati sve vrućine i teške uslove na Australian Openu, iako mnogi zaboravljaju da mu je ovo peti meč na prvom Grand Slam turniru sezone. Za razliku od Dodiga, Džumhur je morao igrati i kvalifikacije. Očigledno je da se najbolji bh. teniser odlično pripremio za novu sezonu. Izdržao je Džumhur i vrućinu i 0:2 u setovima, vratio se u meč i zasluženo izborio plasman u treće kolo prvog Grand Slam turnira sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije