"Đoković je napravio nevjerovatne stvari za mene"

Marin Čilić napokon progovorio

"Đoković je napravio nevjerovatne stvari za mene"

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić nakon ukidanja suspenzije priprema se u Umagu za novu sezonu. Prvi veliki turnir biće mu Australian Open krajem januara, ali prije toga mora odraditi turnire u Brisbaneu i Sidneyu.

Hercegovac trenira u Umag Tenis Academyju sa najvećim hrvatskim teniseom svih vremena Goranom Ivaniševićem. Čilić je nakon ukidanja suspenzije dao prvi veliki intervju domaćim novinarima. 

"Najviše smo radili na volejima i na servisu, što se vidjelo još u Parizu. Igru s osnovne crte sam uvijek imao, ali bilo bi fenomenalno u ovoj dobi od 25 godina napredovati u ostalim stvarima. Ne samo napredovati, neke stvari gotovo da učim iz početka, a najbolje se napreduje do 18, 19 godina. Osjetio sam da sam prihvatio Goranove stvari u jednom danu, što je u ovim godinama teško i neuobičajeno", kaže Čilić za zagrebački Jutarnji list. 

"Prihvatio sam njegove savjete jer sam brzo vidio da su korisni. Uz to, maksimalno mu vjerujem i znam da mi nikada neće reći nekakvu glupost. Prošao je sve u karijeri u deset puta većem obujmu nego ja, gledao je milijardu mojih mečeva i zato mislim da se naša suradnja poklopila idealno".

Čilić je govorio i o bivšem treneru Bobu Brettu s kojim je prekinuo saradnju. Čilić je istakao da mu ne zamjera što s njim nije napravio više u karijeri, iako se to očekivalo, te da ga je malo iznenadio jer je prvi javno potvrdio da je dopinški test bio istinit. 

"Vjerovao sam Bobu. Surađujući s njim naučio sam jako puno, igrao sjajan tenis i onda je sve to skupa malo stalo. Često mi je govorio da se ne smijem uspoređivati sa stvarima koje sam prije radio, s tenisom koji sam igrao 2010. u Australiji, onaj plasman u polufinale koji sam često doživljavao kao model kako bih trebao igrati".

"Iznenadio me time, nisam ni njega pitao zašto je to rekao, ali ne znam što mu je to trebalo. Opet, toliko sam toga naučio od njega. Najveći dio karijere sam proveo radeći s Bobom i niti želim niti mogu ‘pritisnuti delete’ i sve to izbrisati", kaže Čilić.

Čilić je priznao i koje kolege su mu pružile najveću podršku tokom nepravedne suspenzije od četiri mjeseca, ali da nema mogućnost da tuži ITF i potraži pravdu na sudu. 

"Od kolega tenisača najviše su mi pomogli naši. Dodig, Karlović i Goran pisali su ITF-u o meni, o mojem karakteru. Što su im napisali? Valjda da sam normalan čovjek, ha ha. Šalu na stranu, njihova podrška je bila ključna. Jako sam zahvalan i Novaku Đokoviću, napravio je nevjerojatne stvari za mene. Javno se zauzeo za Troickog i mene. Ne znam koji bi veliki igrač na njegovu mjestu tako reagirao i javno se suprotstavio ITF-u i ATP-u te kompromitirao svoj imidž", zaključio je Čilić u razgovoru za Jutarnji list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.