"Federer, Nadal i Wawrinka me dodatno motivišu"

Srbijanski teniser iskren

"Federer, Nadal i Wawrinka me dodatno motivišu"

Janko Tipsarević svojevremeno je bio osmi igrač na ATP listi, ali su ga mnogobrojne povrede udaljile od samog vrha svjetskog tenisa.

32-godišnji srbijanski teniser, ipak, smatra da još uvijek nije rekao posljednju riječ te se nada povratku u odabrano društvo. 

"Svjestan sam da imam 32 godine i da ne mogu da igram na toliko turnira kao ranije, ali uz malo sreće i zdravlja je realno da se nađem među najboljih 30. Sada radim malo drugačije, promijenio sam način pripreme, gotovo da sam izbacio tegove, fokus mi je na brzini, znam da mi tijelo nije isto kao kada sam imao 25 godina. Ali, kada vidim kako igraju Federer, Nadal i Wawrinka koji imaju preko 30 godina to me motiviše i daje mi dodatnu inspiraciju", rekao je Tipsarević.

Janko je u karijeri osvojio četiri titule, a trenutno je 101. igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi