"Ne gledam na Murraya, Đokovića ili Federera kao na legende"

Njemački teniser Alexander Zverev

"Ne gledam na Murraya, Đokovića ili Federera kao na legende"

D. Rakanović

Njemački teniser Alexander Zverev rekao je da sve protivnike tretira jednako jer smatra da je to jedini način da se izbori i sa velikanima ovog sporta, kao što su Roger Federer i Novak Đoković. 

Mladi Nijemac je ove sedmice, nakon što je osvojio Masters u Rimu prvi put u karijeri ušao u Top 10 i sada je 10. igrač svijeta.

"Normalno je da kada prvi put igrate protiv Federera, Đokovića ili Murraya imate tremu, ali poslije nekog vremena, postanu 'obični' rivali, ljudi koje viđate svake sedmice. To je način na koji morate da razmišljate. Ne smijete da gledate na njih kao na legende", pojasnio je Zverev i dodao: 

"Morate svakog rivala da tretirate na isti način. Srećom po mene, naučio sam to brzo jer sam putovao sa bratom Mischom i navikao sam da ih viđam po svlačionicama dok sam još bio mlad".

Poslije osvojenog Mastersa u Rimu, mladi Nijemac će nastupiti na drugom Grand Slam turniru sezone Roland Garrosu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi