"Obećala sam 100, ali doniram 200 dolara za svaki as"
Foto: epa.eu

Humana Serena nakon šeste titule:

"Obećala sam 100, ali doniram 200 dolara za svaki as"

Serena Williams pobjedom u finalu prvog Grand Slama sezone na Marijom Sharapovom osvojila je svoju šestu titulu na Australian Openu u svom šestom nastupu u finalu. Ukupno za američki teniserku i prvu teniserku svijeta ovo je 19. Grand Slam titula.

"Volim i ja vas", bile su riječi kojima je Serana počela svoj govor nakon pobjede u finalu, a potom je nastavila: 

"Ne znam odakle da počnem, ali sam jako sretna što sam ovdje. Mariji čestitam na odličnom meču, jednostavno me je tjerala do maksimuma. Mislim da je ovo bilo jedno odlično finale, ne samo za ženski tenis nego za sve vas. Hvala vam svima!"

Nije mogla Amerikanka a da se ne sjeti svog djetinjstva u kojem i sama kaže da nije bila najbogatija.

"Nisam bila najbogatija tokom djetinjstva, ali sam osvojila 19 Grand Slam titula, ali vi ste svi uvijek bili moja inspiracija. Trebate znati da nikad u životu nikad ne treba odustati, treba se boriti. Počastvovana sam sto sam ovdje. I za kraj želim da vam kažem još nešto. Prije početka turnira objavila sam na svom Facebook profilu da ću za svaki as na turniru donirati 100 dolara u dobrotvorne svrhe. Kazala sam 100, ali sada kažem neka bude 200", rekla je Williams i u trenucima velike slave pokazala da misli na one nnajugroženije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.