"Respektujemo Litvance, ali momci su spremni za bitku"

Naši teniseri igraju protiv Litvanije

"Respektujemo Litvance, ali momci su spremni za bitku"

E. Čaušević

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj put u Davis Cupu nastavlja mečem protiv selekcije Litvanije.

Ukoliko naši teniseri uspiju ostvariti pobjedu protiv Litvanaca po prvi put u historiji će ostvariti plasman u prvu grupu Euroafričke zone. Naša Davic Cup reprezentacija prije nekoliko dana otputovala je Vilinus, a na teren će Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Selektor Davis Cup reprezentacije BiH, Amer Delić, nije otputovao u Litvaniju zbog porodičnih problema pa će njega mijenjati Aljoša Pirić koji je kapiten ove selekcije. Naši teniseri odradili su već nekoliko treninga te u dobroj atmosferi dočekuju ovaj duel.

"Imali smo dva treninga u ponedjaljak i nastavili smo jakim tempom i želimo odraditi što više treninga do petka. Prema Litvancima imamo respekt, ali su naši momci spremni za bitku", izjavio je Pirić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti