"Serena koristi pilule poput heroina, a ja pravdam alergiju"

Optužbe na adresu Amerikanke

"Serena koristi pilule poput heroina, a ja pravdam alergiju"

Svjetska antidoping agencija (WADA) suočava se sa brojnim problemima u posljednjim mjesecima.

Sve je više nezadovoljnih sportista, a posebno tenisera i teniserki koji prigovaraju WADA-i. Jedna od njih je i Klara Koukalova koja smatra da Serena Williams ima privilegija u odnosu na ostale teniserke.

"Razočarana sam jer se sve gura pod tepih. Serena koristi odobrenu supstancu od strane WADA-e koja ima isti efekat kao i heroin, stvarajući euforičan osjećaj. Ispostavilo se da je uzimala mnoge pilule. Ali, odjednom je sve zataškano i niko više ne govori o tome", rekla je Koukalova i dodala:

"Ja sam imala alergije i morala sam da dokažem WADA-i. Oni su odlučivali da li mogu da koirstim inhalator sedam ili osam puta dnevno. Bili su veoma striktni, a onda pročitate šta je dovozvoljeno Sereni i normalno je da ste razočarani".

Koukalova trenutno ima 34 godine, a nekada je bila 20. teniserka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi