"Srbija je favorit, ali borićemo se"
Foto: EPA

Conchita Martinez iskrena

"Srbija je favorit, ali borićemo se"

Selektorka teniske reprezentacije Španije Conchita Martinez nada se prolasku svog tima u polufinale Davis Cupa.

Španci će od 7. do 9. aprila gostovati selekciji Srbije, a za ovaj duel neće moći računati na Rafaela Nadala, Roberta Bautistu-Aguta i Davida Ferrera. I pored velikog hendikepa, Martínez vjeruje u dobar rezultat u Beogradu.

"Došli smo sa velikim očekivanjima i puni samopouzdanja. Moji igrači su u dobroj formi i vjerujem da imamo šansu. Ostavićemo srce na terenu kako bismo pobijedili. Srbija ima sjajne igrače, igra na svom terenu, što znači da će imati i podršku publike. Sve je u njihovu korist, ali borićemo se", rekla je Martinez.

Davis Cup reprezentacija Španije nastupiće u sastavu Pablo Carreno-Busta, Albert Ramos-Vinolas, Marcel Granollers i Marc Lopez. Sa druge strane, Srbiju će predvoditi drugi teniser svijeta Novak Đoković, a u sastavu će biti još Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić, koji je i selektor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi