"Veliki dan u mom životu, Rafa je bio nevjerovatan"

Fedex nakon spektakularne pobjede

"Veliki dan u mom životu, Rafa je bio nevjerovatan"

Švajcarac Roger Federer osvojio je 18. Grand Slam titulu savladavši u finalu Australian Opena ljutog rivala Rafu Nadala.

Federer i Nadal odigrali su spektakularan meč, koji je trajao više od tri i po sata, a nakon velike borbe švajcarski teniser slavio je sa 3:2 u setovima (6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3).

U odlučujućem setu Roger je imao brejk zaostatka, ali je sredinom dionice uspio da se vrati u igru i potom dođe do preokreta.

Nakon velikog podviga legendarni Švajcarac nije krio emocije. Najprije se zahvalio rivalu na sjajno odigranom turniru, a potom svom timu i ljudima oko sebe koji su dali veliki doprinos osvajanju titule.

"Čestitam Rafi na nevjerovatnom povratku. Mislim da ni jedan od nas nije vjerovao da može doći do finala nakon mnogobrojnih padova. Tenis je težak sport, jedan je morao da izgubi, a rado bih prihvatio da danas dijelimo titulu. Zahvalio bih se porodici, trenerima i svima koji su me podržavali. Na kraju veliko hvala publici koja nas je nesebično bodrila", rekao je legendarni Švajcarac, koji je danas odigrao stoti meč na Australian Openu i upisao 12. pobjedu u 35. odmjeravanju snaga sa Nadalom.

Sa druge strane, Rafa danas nije imao razloga za slavlje, ali je u maniru velikog šampiona odao priznanje Federeru i zahvalio se publici na sjajnoj atmosferi tokom cijelog turnira.

"Roger je odigrao fantastično nakon velike pauze, sve čestitke njemu i njegovom timu. Za mene lično ovo je bio sjajan mjesec. Mnogo sam uživao u sjajnoj atmosferi i divnim ljudima. Melbourne će uvijek ostati u mom srcu. Bio sam blizu, ali je Roger bio bolji danas. Ipak, nastaviću da se borim u nastavku sezone", izjavio je Rafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi