"Zajedno možemo učiniti svijet sigurnijim za svako dijete"
Foto:EPA

Murrayov potez vrijedan hvale

"Zajedno možemo učiniti svijet sigurnijim za svako dijete"

S. Bošković

Andy Murray objavio je da će izbjeglicama donirati 50 funti za svaki as koji pogodi do kraja kalendarske godine.

Dvadesetosmogodišnji teniser će novac dati Unicefu kako bi pokušao pomoći onima koji zbog ratnih dejstava svoju sreću traže u Evropi.

Još bolje vijesti su da će svaka donacija biti izjednačena od Standard Lifea, koji su partneri Murrayja, te od još ATP-a i Lawn Tennis Associationa. To bi značilo da će za svaki Murrayov as biti donirano 200 funti.

Britanski teniser je povodom ove akcije za Unicef rekao: "Vidio sam slike proteklih sedmica i osjećao da moram učiniti nešto kako bih pomogao milionima djece i njihovim obiteljima koji su primorani da napuste dom i čiji su životi izokrenuti. Dobit ću malo više zadovoljstva iz svakog asa znajući da ću tako pomoći Unicefu da čini djecu sigurnom. Također, zamolio bih moje fanove širom svijeta da mi se pridruže i podrže Unicefov rad. Zajedno možemo napraviti sigurni svijet za svako dijete."

Treći teniser svijeta pogodio je na US Openu 64 asa, a naredni meč će odigrati u okviru polufinala Davis Cupa, gdje igra u timu Velike Britanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.