Radwanska bolja od Errani u sjajnom meču

WTA Toronto, četvrtfinale

Radwanska bolja od Errani u sjajnom meču

Edmir Škorić

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska savladala je Italijanku Saru Errani u četvrtfinalu jakog WTA turnira u Torontu koji se igra na tvrdoj podlozi.

Radwanska je sa 7:6 i 7:5 poslije više od dva sata igre savladala petu teniserku svijeta, sjajnu Italijanku. 

Bilo je dosta sjajnih poteza na meču, preokreta, grešaka, ali Radwanska je bila prisebnija kada je bilo najpotrebnije. Obje teniserke su lakše dolazile do breaka već do osvojenog gema pri svom servisu.

U prvom setu samo uvodna dva gema su Radwanska i Errani iskoristile, a onda je uslijedila serij oduzetih/izgubljenih servisa. U tie-breaku Poljakinja potpuno dominantna i pravi četiri mini-breaka za vodstvo 1:0.

Imala je Radwanska 3:1 u drugom setu, ali Errani pravi break i dolazi do vodstva 4:3. U devetom gemu break Radwanske za 5:4, a onda istom mjerom uzvraća Italijanka. Ključni break Poljakinja pravi u 11. gemu za 6:5 te uspješno odrađuje svoju servu za 7:5 i prolaz u polufinale.

Radwanska će u polufinalo ovog jakog turnira u Torontu igrati protiv bolje iz duela Serena Williams - Magdalena Rybarikova. Ameriknaka, prva teniserka svijeta, daleko bliža je polufinalu od Sovakinje. Taj meč počinje u 1 sat iza ponoći.

WTA Toronto, četvrtfinale:

A. Radwanska (3) - S. Errani (5) 7:6 (1), 7:5 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.