Radwanska i Georges u finalu

WTA Dubai

Radwanska i Georges u finalu

E. Škorić

Poljakinja Agnieszka Radwanska i Nijemica Julija Georges igrat će u finalu WTA turnira u Dubaiju.

Radwanska je u polufinalnom meču bila bolja od Jelene Janković. Prvi set je Poljakinja dobila sa 6:2, a uz dva breaka je u drugom uzvratila Janković. Srbijanka u posljednjem setu nije uspjela osvojiti niti jedan gem.

Treća nositeljica, danska teniserka Caroline Wozniacki, neće doći do osmog naslova u karijeru. Bolja od nje u dva seta danas je bila Njemica Julija Georges.

Prvi set je njemačka teniserka dobila u tie-breaku, a u drugom je uspijevala uzeti skoro sve servise Dankinji, koja očito nije imala svoj dan. Treći put zaredom je Goerges bila bolja od Wozniacki.

WTA Dubai, polufinale:

Radwanska - Janković 6:2, 2:6, 6:0
Wozniacki - Goerges 6:7 (3:7), 5:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.