Radwanska napustila završni turnir bez osvojenog seta

Loša izdanja Poljakinje

Radwanska napustila završni turnir bez osvojenog seta

Edmir Škorić

Na završnom WTA turniru koji se igra u Istanbulu danas su odigrana tri meča. 

Agnieszka Radwanska oprostila se od WTA Championshipa trećim porazom. Najbolju poljsku teniserku s laganih 6:2, 6:2 savladala je Njemicu Angelique Kerber. Tako je nakon Kvitove i Serene Williams i Kerber pobijedila Radwansku.

Ono što je razočaravajuće svakako je podatak da Radwanska nije osvojila niti jedan set. U drugom meču "crvene grupe" Serena Williams je sa 6:2, 6:3 pobijedila Kvitovu. 

Amerikanka je završila prva sa sve tri pobjede, dok će Kvitova i Kerber odlučivati o drugoj putnici u polufinale. Meč njemačke i češke teniserke na programu je u petak (sutra).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.